greekGR   englishEN 

Αρθρογραφία

MITR THIL
Σύμφωνα με τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης, όσο πιο πολύ θηλάζει ένα μωρό τόσο πιο πολύ γάλα παράγει το στήθος της μητέρας! Με τον θηλασμό skin-to-skin προάγεται η εδραίωση του Μητρικού Θηλασμού, ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός μητέρας- νεογνού, ενώ εξομοιώνεται η βιολογική σημασία της τροφής με την συναισθηματική ασφάλεια!

mati

του Νικόλαου Νίτσα, Χειρουργού Οφθαλμίατρου-Παιδοφθαλμίατρου, Συνεργάτη Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Αμβλυωπία θεωρείται η ελαττωμένη όραση του ενός ή και των δύο ματιών. Οφείλεται σε παθολογική ανάπτυξη της όρασης στη βρεφική ή παιδική ηλικία. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κάποιου εμφανούς προβλήματος και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να συμβαίνει χωρίς οι γονείς να το έχουν αντιληφθεί.

Του Παναγιώτη Ξηρομερίτη , Μαιευτήρα - Χειρουργού Γυναικολόγου, πτυχιούχου και ειδικευθεύντος στο U.C.L. στις Βρυξέλλες - Συνεργάτη Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

moro1.jpg

Επαφή δέρμα με δέρμα

 Η άμεση επαφή δέρμα με δέρμα του νεογνού με τη μητέρα του είναι ευεργετική για πολλούς λόγους. Αποτελεί τη στιγμή γνωριμίας των δυο ανθρώπων (μητέρας - νεογνού) και μπορεί να καθορίσει την περαιτέρω διαδραστικοτητα τους.

rino

του Dr. Τριαντάφυλλου Βρύζα , Πλαστικού Χειρουργού, Ειδικευμένος & Μετεκπαιδευθέντος στην Μεγάλη Βρετανία – Επιστημονικού Υπεύθυνου του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις στη πλαστική χειρουργική, ταυτόχρονα όμως είναι μια από τις δυσκολότερες τεχνικά.

baby

Άρθρο της Αντωνίας Καραγλάνη (Υποδιευθούνουσα, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ - Μαία, MSc) στο τεύχος 04 του περιοδικού babyonline.

Ο μητρικός θηλασμός είναι η προέκταση της ενδομήτριας ζωής, ένας αυλός που οδηγεί το βρέφος από το ενδομήτριο στο κοινωνικό περιβάλλον. Ο Πλούταρχος, στο έργο του “Περι Παίδων Αγωγής”, αναφέρει: “...είναι ανάγκη οι ίδιες οι μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους γιατί και στοργικότερα και με φροντίδα περισσότερη θα τα περιποιηθούν. Αυτές, που είναι φυσικό, από μέσα τους και από την κοιλιά να αγαπάνε τα παιδιά τους...” .

heart

Τι είναι το Triplex καρδιάς

Χρειάστηκαν να περάσουν περίπου 75 χρόνια από την περιγραφή των υπερήχων στη φυσική το 1878, για να χρησιμοποιηθούν στην εξέταση της καρδιάς από τους Σουηδούς Elder και Herte στη δεκαετία του 50-60.

canc

του Δημήτρη Κ. Τραγιαννίδη, Ειδικού Γαστρεντερολόγου

“Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας κακοήθης όγκος, που αναπτύσσεται στην εσωτερική επιφάνεια του παχέος εντέρου. Η πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει στη διάρκεια της ζωής του τη νόσο είναι 5-6% και το 1/3 πεθαίνει από τη νόσο. Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου δημιουργούνται από πολύποδες. Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι που προβάλλουν μέσα στο έντερο.

tuv Genesis tuvNEW diamond
elitour member 1
Patient fertig dc siegel preferred partner hospital

 

Συνδεθείτε μαζί μας
bot facebook facebook
insta instagram
 linkedin linkedin
 bot youtube youtube
 bot rss rss

Newsletter

Email address:

Ονοματεπώνυμο:


logo

Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία
Θεσσαλονίκη (Xάρτης)
Τηλ: 2310.984000
Fax: 2310.984460
info@genesishospital.gr

Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ  © Copyright 2020 All Rights Reserved | Developed by POLLUX

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συμμόρφωση με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλους τους τύπους δωματίων και για όλους τους τύπους των περιστατικών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ