greekGR   englishEN 

Αρθρογραφία

mati

του Νικόλαου Νίτσα, Χειρουργού Οφθαλμίατρου-Παιδοφθαλμίατρου, Συνεργάτη Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Αμβλυωπία θεωρείται η ελαττωμένη όραση του ενός ή και των δύο ματιών. Οφείλεται σε παθολογική ανάπτυξη της όρασης στη βρεφική ή παιδική ηλικία. Δεν είναι απαραίτητη η ύπαρξη κάποιου εμφανούς προβλήματος και γι’ αυτό το λόγο μπορεί να συμβαίνει χωρίς οι γονείς να το έχουν αντιληφθεί.

Του Παναγιώτη Ξηρομερίτη , Μαιευτήρα - Χειρουργού Γυναικολόγου, πτυχιούχου και ειδικευθεύντος στο U.C.L. στις Βρυξέλλες - Συνεργάτη Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

moro1.jpg

Επαφή δέρμα με δέρμα

 Η άμεση επαφή δέρμα με δέρμα του νεογνού με τη μητέρα του είναι ευεργετική για πολλούς λόγους. Αποτελεί τη στιγμή γνωριμίας των δυο ανθρώπων (μητέρας - νεογνού) και μπορεί να καθορίσει την περαιτέρω διαδραστικοτητα τους.

rino

του Dr. Τριαντάφυλλου Βρύζα , Πλαστικού Χειρουργού, Ειδικευμένος & Μετεκπαιδευθέντος στην Μεγάλη Βρετανία – Επιστημονικού Υπεύθυνου του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ

Είναι μια από τις συχνότερες επεμβάσεις στη πλαστική χειρουργική, ταυτόχρονα όμως είναι μια από τις δυσκολότερες τεχνικά.

baby

Άρθρο της Αντωνίας Καραγλάνη (Υποδιευθούνουσα, Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ - Μαία, MSc) στο τεύχος 04 του περιοδικού babyonline.

Ο μητρικός θηλασμός είναι η προέκταση της ενδομήτριας ζωής, ένας αυλός που οδηγεί το βρέφος από το ενδομήτριο στο κοινωνικό περιβάλλον. Ο Πλούταρχος, στο έργο του “Περι Παίδων Αγωγής”, αναφέρει: “...είναι ανάγκη οι ίδιες οι μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά τους γιατί και στοργικότερα και με φροντίδα περισσότερη θα τα περιποιηθούν. Αυτές, που είναι φυσικό, από μέσα τους και από την κοιλιά να αγαπάνε τα παιδιά τους...” .

heart

Τι είναι το Triplex καρδιάς

Χρειάστηκαν να περάσουν περίπου 75 χρόνια από την περιγραφή των υπερήχων στη φυσική το 1878, για να χρησιμοποιηθούν στην εξέταση της καρδιάς από τους Σουηδούς Elder και Herte στη δεκαετία του 50-60.

canc

του Δημήτρη Κ. Τραγιαννίδη, Ειδικού Γαστρεντερολόγου

“Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν”

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ένας κακοήθης όγκος, που αναπτύσσεται στην εσωτερική επιφάνεια του παχέος εντέρου. Η πιθανότητα ενός ατόμου να αναπτύξει στη διάρκεια της ζωής του τη νόσο είναι 5-6% και το 1/3 πεθαίνει από τη νόσο. Σχεδόν όλοι οι καρκίνοι του παχέος εντέρου δημιουργούνται από πολύποδες. Οι πολύποδες είναι καλοήθεις όγκοι που προβάλλουν μέσα στο έντερο.

tuv Genesis tuvNEW diamond
elitour member 1
Patient fertig dc siegel preferred partner hospital

 

Συνδεθείτε μαζί μας
bot facebook facebook
insta instagram
 linkedin linkedin
 bot youtube youtube
 bot rss rss

Newsletter

Email address:

Ονοματεπώνυμο:


logo

Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία
Θεσσαλονίκη (Xάρτης)
Τηλ: 2310.984000
Fax: 2310.984460
info@genesishospital.gr

Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ  © Copyright 2020 All Rights Reserved | Developed by POLLUX

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εφαρμογή μέτρων κατά της διασποράς του νέου κορωνοϊού Covid-19 στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ

  • Δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας και της απαραίτητης διαφύλαξης της ασφάλειας των ασθενών, των συνεργατών ιατρών και του προσωπικού της Κλινικής, από Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 θα ισχύουν τα ακόλουθα μέτρα:
  1. Κατάργηση πρωινού επισκεπτηρίου για όλους τους τύπους των εσωτερικών περιστατικών.
  2. Το απογευματινό επισκεπτήριο (17:00-19:00) ισχύει για έναν μοναδικό συνοδό ανά νοσηλευόμενο, ο οποίος θα δηλώνεται κατά την εισαγωγή.
  3. Για τον συνοδό αυτόν, θα απαιτείται η διενέργεια εξέτασης PCR η οποία μπορεί να διενεργηθεί σε πιστοποιημένο εργαστήριο ή στην Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ.
  4. Ο συνοδός επιτρέπεται να εισέρχεται στην Κλινική και εκτός του απογευματινού ωραρίου επισκεπτηρίου, αποκλειστικά και μόνο για τις διαδικασίες της εισαγωγής, τις διαδικασίες του εξιτηρίου και την διεκπεραίωση διαδικασιών, αλλά ΔΕΝ θα επιτρέπεται να ανεβαίνει στους νοσηλευτικούς ορόφους.
  5. Εξαίρεση αποτελεί η νοσηλεία σε μονόκλινα δωμάτια, όπου εκεί θα επιτρέπεται η παραμονή του συνοδού (με την άνω προϋπόθεση διενέργειας εξέτασης PCR).
  6. Για τις λοιπές χειρουργικές επεμβάσεις (πλην τοκετών), το επισκεπτήριο απαγορεύεται.
  7. Για τα επείγοντα περιστατικά, είναι απαραίτητη η διενέργεια εξέτασης PCR, η οποία πραγματοποιείται εντός της Κλινικής. Οι ασθενείς θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες του προσωπικού για την ασφάλεια όλων.
  • Ασθενείς από χώρες του εξωτερικού:

Για την περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών από χώρες του εξωτερικού, είναι απαραίτητη η διενέργεια εξέτασης PCR εντός 48 έως 72 ωρών από την άφιξη τους στην Ελλάδα. Οι ασθενείς για εξετάσεις ή μικροεπεμβάσεις που έχουν αφιχθεί πρόσφατα από το εξωτερικό, συνίσταται να προσέρχονται από 48 έως 72 ώρες μετά την άφιξη τους στην χώρα, εφόσον δεν είναι επείγουσα ανάγκη.

  • Μέτρα Ατομικής Προστασίας:

Δεδομένης της εξάπλωσης του Covid-19 στην κοινότητα, επιβάλλεται να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (διαρκής εφαρμογή μάσκας με τον ενδεδειγμένο τρόπο, συχνή απολύμανση & αντισηψία χεριών, κοινωνική απόσταση, περιορισμός κινήσεων εντός Κλινικής, αποφυγή συνωστισμού). Η διαρκής εφαρμογή Μέτρων Ατομικής Προστασίας είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας.

 

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ & ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΓΕΝΕΣΙΣ