greekGR   englishEN 

Μαιευτικό Τμήμα

d15

Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ, το μεγαλύτερο ιδιωτικό μαιευτήριο της βόρειας Ελλάδας, έχει στόχο να παραμείνει στην κορυφή και να πρωτοπορεί σε μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής σας, τη γέννηση του παιδιού σας. Δημιουργήσαμε ένα μαιευτήριο το οποίο αγκαλιάζει και φροντίζει τη μητέρα από τη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη, στον τοκετό, αλλά και το νεογνό σας από τις πρώτες ώρες και ημέρες της ζωής του. Στηρίζουμε το όραμα μας με πράξεις και αναπτύξαμε όλα τα τμήματα για να στηρίξουμε τη μητρότητα.

Το Μαιευτικό Τμήμα της ΓΕΝΕΣΙΣ φιλοξενεί το θαύμα της ζωής καθημερινά, 24 ώρες το 24ωρο, με τις καλύτερες προϋποθέσεις!

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής σας και σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε πριν τον τοκετό σας για να σας ξεναγήσουμε στις εγκαταστάσεις και στα δωμάτιά μας, ώστε να εξοικειωθείτε με το χώρο όπου θα γίνετε μητέρα.

** Ειδικές οδηγίες λόγω COVID-19 **

Σε συμμόρφωση με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας το επισκεπτήριο σε όλους τους τύπους δωματίων και για όλους τους τύπους των περιστατικών. Αναλυτικότερα:

 1. Επιτρέπεται ο σύζυγος της εγκύου να παρευρίσκεται στον Φυσιολογικό Τοκετό ή την Καισαρική Τομή (έξω στον διάδρομο για να δει το νεογνό), με την προϋπόθεση να έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ για COVID-19 (εξέταση PCR).
 2. Επιτρέπεται στον σύζυγο ή άλλον οικείο να διαμένει αποκλειστικά σε μονόκλινο θάλαμο μαζί με την λεχώνα, εφόσον έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ για COVID 19, με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα εξέρχεται του θαλάμου κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Σε περίπτωση  που εξέλθει της Κλινικής, ΔΕΝ θα του επιτραπεί εκ νέου η είσοδος στον θάλαμο νοσηλείας.
 3. Ο συνοδός επιτρέπεται να εισέρχεται στην Κλινική για τις διαδικασίες της εισαγωγής, τις διαδικασίες του εξιτηρίου και την διεκπεραίωση διαδικασιών, αλλά ΔΕΝ θα επιτρέπεται να ανεβαίνει στους νοσηλευτικούς ορόφους (εξαίρεση η διαμονή σε μονόκλινο υπό τις άνω προϋποθέσεις).
 4. Για τα επείγοντα περιστατικά, είναι απαραίτητη η διενέργεια εξέτασης PCR, η οποία πραγματοποιείται εντός της Κλινικής

Δεδομένης της εξάπλωσης του COVID-19 στην κοινότητα, επιβάλλεται να τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα Μέτρα Ατομικής Προστασίας (διαρκής εφαρμογή μάσκας με τον ενδεδειγμένο τρόπο, συχνή απολύμανση & αντισηψία χεριών, κοινωνική απόσταση, περιορισμός κινήσεων εντός Κλινικής, αποφυγή συνωστισμού). Η διαρκής εφαρμογή Μέτρων Ατομικής Προστασίας είναι ο μοναδικός τρόπος προστασίας!

Για την περίθαλψη και νοσηλεία ασθενών από χώρες του εξωτερικού, είναι απαραίτητη η διενέργεια εξέτασης PCR εντός 48 έως 72 ωρών από την άφιξη τους στην Ελλάδα.

 

Οδηγός Μαιευτικού Τμήματος

Για να προετοιμασθείτε καλύτερα και να γίνει η διαμονή σας πιο ευχάριστη, θα θέλαμε την προσοχή σας στα παρακάτω σημεία:

 

Πριν τον τοκετό

Προσφορές μαιευτικού τμήματος

 • Τοκετός 5 Αστέρων: Για τοκετούς που θα πραγματοποιηθούνε έως και 31 Δεκεμβρίου 2020 , η ΓΕΝΕΣΙΣ, σας προσφέρει τις μοναδικές υπηρεσίες των Μονόκλινων δωματίων Lux με έκπτωση 15%-25% και των Σουιτών με έκπτωση 30%.
 • Αναβάθμιση κατηγορίας δωματίου στον τοκετό για όσες γυναίκες πραγματοποιήσουν πλήρη υπερηχογραφικό έλεγχο στη ΓΕΝΕΣΙΣ. Ενδεικτικά: Υπερηχογραφικό έλεγχο 1ου τριμήνου / Μέτρηση Αυχενικής Διαφάνειας & PAPP-A και Υπερηχογράφημα 2ου επιπέδου, Doppler σε συνδυασμό με ένα από τα παραπάνω υπερηχογραφήματα 1ου ή 2ου τριμήνου, Αμνιοπαρακέντηση.

ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια για εσάς

 • Στα Σεμινάρια «Βάπτισμα Μητρότητας», τα οποία πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Κλινικής, απευθύνονται στις μελλοντικές μητέρες και προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές για τον τοκετό και τη μητρότητα. Στο ίδιο σεμινάριο, γίνεται αναφορά από ειδικό διατροφολόγο - διαιτολόγο και σε διατροφικές οδηγίες για τη μετέπειτα περίοδο της Λοχείας, του Θηλασμού καθώς και την ιδανική Απώλεια Βάρους μετά τον τοκετό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Καθότι, λόγω του COVID-19 και για την δική σας ασφάλεια, έχει ανασταλεί το εβδομαδιαίο σεμινάριο στις εγκαταστάσεις της ΓΕΝΕΣΙΣ, η Κλινική συνεχίζει το σεμινάριο διαδικτυακά. Για δήλωση συμμετοχής και λεπτομέρειες, καλέστε  στο τηλέφωνο 2310-984000 (εσωτερικό 3).
 • Στην Δωρεάν Γυμναστική για Εγκύους - Fit for 2. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση για τις εγκυμοσύνες άνω των 30 βδομάδων! Η Γυμναστική για εγκύους απευθύνεται στις εγκυμοσύνες άνω των 30 εβδομάδων, όπου έμπειρες μαίες και φυσιοθεραπευτές σας δείχνουν ειδικές ασκήσεις για την καλύτερη προετοιμασία στο ταξίδι του φυσιολογικού τοκετού! Συμβουλευτείτε και τον μαιευτήρα σας! ΠΡΟΣΟΧΗ! Για λόγους ασφαλείας λόγω του COVID-19, έχει ανασταλεί μέχρι νεωτέρας η Γυμναστική για Εγκύους - Fit for 2.

Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Μπορεί να θέλετε να ετοιμάσετε μια τσάντα για το μαιευτήριο με αντικείμενα που θα χρειαστείτε πριν και μετά τον τοκετό. Σας προτείνουμε να έχετε τα πάντα έτοιμα κατά τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης σας, καθότι υπάρχει η πιθανότητα να γεννήσετε μέρες ή βδομάδες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία τοκετού. Απαραίτητα αντικείμενα είναι:

 • Νυχτικό
 • Εσώρουχα (προαιρετικά μιας χρήσεως)
 • Στηθόδεσμος και επιθέματα θηλασμού
 • Poυχισμός για την αναχώρηση
 • Τα προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας (π.χ. οδοντόβουρτσα, αφρόλουτρο κ.λπ.)
 • Κατά την αναχώρηση θα χρειαστείτε ένα φορμάκι και μια κούνια μεταφοράς για το μωρό σας.

Σχετικά ειδικά προϊόντα μπορείτε να προμηθευθείτε και εντός τns Κλινικής, όπου λειτουργεί κατάστημα ειδών bebe και mini market. Για την εξυπηρέτησή σας και των επισκεπτών σας, στην Κλινική λειτουργούν επίσης ανθοπωλείο, cafe - restaurant, ζαχαροπλαστείο-chocolaterie, κοσμηματοπωλείο και ΑΤΜ Εθνικής Τράπεζας. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για λόγους ασφαλείας λόγω του COVID-19, τα καταστήματα εντός της Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ παραμένουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, πλην του κυλικείου.

Επιλογή δωματίου για επικείμενη νοσηλεία

Η ΓΕΝΕΣΙΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα στους χώρους νοσηλείας και παραμονής των ασθενών. Τα δωμάτια , ανεξαρτήτου αριθμού κλινών, διαθέτουν όλα λουτρό, ψυγείο, υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, καθώς και έπιπλα σχεδιασμένα να ανταποκρίνονται στις νοσηλευτικές ανάγκες των ασθενών. Τα χρώματα και η διακόσμηση των δωματίων είναι φιλικά, οι χώροι τους ευρύχωροι και διαθέτουν όλα κλιματισμό, τηλεόραση, καθώς και δωρεάν Wi-Fi. Μπορείτε να επιλέξετε τις ακόλουθες κατηγορίες δωματίων:

 • Σουίτα: Δίχωρο δωμάτιο με ξεχωριστό σαλόνι με διαχωριστικό / δυνατότητα επιλογής γευμάτων με πολυτελή τρόπο σερβιρίσματος /  δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο /  διάθεση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης / σαμπάνια & ανθοδέσμη κατά την υποδοχή / είδη υγιεινής και για τον συνοδό
 • Μονόκλινο LUX: ευρύχωρο δωμάτιο με θέα / δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα σίτισης συνοδού χωρίς επιπλέον χρέωση / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο /  διάθεση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης
 • Μονόκλινο Α: δυνατότητα επιλογής γευμάτων / δυνατότητα διανυκτέρευσης συνοδού / προσωπικά είδη υγιεινής & μπουρνούζι για το μπάνιο /  διάθεση αποκλειστικής θέσης στάθμευσης
 • Δίκλινο LUX: δωμάτιο με θέα  / προσωπικά είδη υγιεινής / ατομική τηλεόραση / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
 • Δίκλινο A: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια
 • Τρίκλινο: δωμάτιο με θέα / διαχωριστικά παραβάν ανάμεσα στα κρεβάτια

 

Τοκετός και Νοσηλεία

d31Πού πηγαίνετε

Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στο Επίπεδο -1 του κτιρίου. Το Μαιευτικό Τμήμα διαθέτει ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο (Υποδοχή Επιτόκων), με ξεχωριστό χώρο στάθμευσης. Μπορείτε, βεβαίως, να εισέλθετε και από την Κεντρική Είσοδο της Κλινικής. Σε κάθε περίπτωση το προσωπικό θα σας υποδεχθεί και θα σας οδηγήσει στο Τμήμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για λόγους ασφαλείας λόγω του COVID-19, η είσοδος στην Κλινική πραγματοποιείται προσωρινά από την κεντρική είσοδο στο Ισόγειο.

Ποιος σας συνοδεύει

Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται στην αίθουσα ωδίνων - τοκετού από έναν και μόνο συνοδό, το σύζυγο ή άλλο άτομο της επιλογής της. Ο συνοδός είναι υποχρεωμένος να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα του προμηθεύσει η μαία υποδοχής και να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Κλινικής, καθώς και με υπόδειξη του θεράποντος Ιατρού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για τον μοναδικό συνοδό, απαιτείται η διενέργεια εξέτασης PCR.

Πότε μπορούν να σας επισκεφτούν

Οι συγγενείς και οι φίλοι σας μπορούν να σας επισκέπτονται καθημερινά. Οι ώρες επισκεπτηρίου στους ορόφους νοσηλείας είναι: 10:30 - 13:30 και 17:30 - 20:30. Σας επισημαίνουμε ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος παιδιών κάτω των 12 ετών στους ορόφους νοσηλείας, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων στα νεογνά. Για το λόγο αυτό λειτουργεί στην Κλινική ειδικός χώρος απασχόλησης παιδιών.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε συμμόρφωση με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι έχει ανασταλεί το επισκεπτήριο σε όλους τους τύπους δωματίων και για όλους τους τύπους των περιστατικών. Εξαίρεση: Επιτρέπεται στον σύζυγο ή άλλον οικείο να διαμένει αποκλειστικά σε μονόκλινο θάλαμο μαζί με την λεχώνα, εφόσον έχει πρόσφατο αρνητικό τεστ για COVID 19, με την προϋπόθεση ότι ΔΕΝ θα εξέρχεται του θαλάμου κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Σε περίπτωση  που εξέλθει της Κλινικής, ΔΕΝ θα του επιτραπεί εκ νέου η είσοδος στον θάλαμο νοσηλείας.

Ο συνοδός επιτρέπεται να εισέρχεται στην Κλινική για τις διαδικασίες της εισαγωγής, τις διαδικασίες του εξιτηρίου και την διεκπεραίωση διαδικασιών, αλλά ΔΕΝ επιτρέπεται να ανεβαίνει στους νοσηλευτικούς ορόφους (εξαίρεση η διαμονή σε μονόκλινο υπό τις άνω προϋποθέσεις). Στα πλαίσια αυτά, συστήνουμε τους συγγενείς και λοιπούς συνοδούς να ΜΗΝ επισκέπτονται την Κλινική. Ο ειδικός χώρος απασχόλησης παιδιών παραμένει κλειστός.

 

Νέα διαδικασία ψηφιακής δήλωσης νεογνού

Η Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ εφαρμόζει πρώτη την διαδικασία της Ψηφιακής Δήλωσης Γέννησης προς όφελος των νέων γονιών. Πλέον, η δήλωση γέννησης λαμβάνει χώρα στην Κλινική από εξουσιοδοτημένο προσωπικό, μέσω της σχετικής εφαρμογής του Πληροφοριακού Συστήματος Μητρώου Πολιτών, η οποία δημιουργήθηκε και τηρείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κατά την εισαγωγή σας στην Κλινική πρέπει να προσκομίσετε:d44

 • αστυνομικές ταυτότητες των 2 γονέων και
 • το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης της μητέρας.

Όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά αντλούνται αυτόματα από το Μητρώο Πολιτών ή θα αναζητούνται αυτεπαγγέλτως ηλεκτρονικά ΧΩΡΙΣ να απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τους ίδιους. Με αυτόν τον απλό τρόπο, εκδίδεται η Δήλωση Γέννησης του νεογνού, η οποία αποστέλλεται ηλεκτρονικά απευθείας στο Ληξιαρχείο Πυλαίας. Με τη σειρά του, το Ληξιαρχείο εκδίδει τη Ληξιαρχική Πράξη γέννησης, ενώ διεκπεραιώνονται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ

ΧΡΟΝΟ η απόδοση ΑΜΚΑ με ταυτόχρονη ενημέρωση λοιπών δημόσιων υπηρεσιών.

Αποκλειστικός θηλασμός και δυνατότητα rooming - in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων

Η ΓΕΝΕΣΙΣ, αντιλαμβανόμενη τα οφέλη του θηλασμού, υποστηρίζει το μητρικό θηλασμό με εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ παρέχει τη δυνατότητα rooming in σε όλες τις κατηγορίες δωματίων 24ώρες το 24ωρο, καθώς και δυνατότητα αποκλειστικού θηλασμού. Για την διευκόλυνση του αποκλειστικού θηλασμού, στους νοσηλευτικούς ορόφους λειτουργεί και ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τον θηλασμό των νεογνών.

Δωρεάν σεμινάριο λεχωϊδων

Κατά την παραμονή σας στην Κλινική, μπορείτε να παρακολουθήσετε ΔΩΡΕΑΝ, κάθε Δευτέρα - Τετάρτη -Παρασκευή 12:30-13:30, το «Σεμινάριο Λεχωίδων», όπου εξειδικευμένο προσωπικό σας ενημερώσει σχετικά με θέματα θηλασμού και περιποίησης του νεογνού. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για λόγους ασφαλείας λόγω του COVID-19, έχει ανασταλεί το συγκεκριμένο σεμινάριο.

Προαιρετικοί έλεγχοι νεογνών

Η ΓΕΝΕΣΙΣ σας προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής του ελέγχου 45 μεταβολικών νοσημάτων, καθώς και ελέγχου όρασης και ακοής του νεογνού από εξειδικευμένους ιατρούς. Εάν επιθυμείτε την διενέργεια των νεογνικών ελέγχων, συμπληρώστε το ειδικό έντυπο που θα σας διανεμηθεί στην αρχή της νοσηλείας σας.

Υπηρεσία προαιρετικής φωτογράφισης νεογνού

d14Η ΓΕΝΕΣΙΣ διαθέτει υπηρεσία προαιρετικής φωτογράφησης των νεογέννητων. Κατόπιν έγγραφης συναίνεσης από εσάς, επαγγελματίας γυναίκα φωτογράφος θα προχωρήσει στην φωτογράφιση, τηρώντας αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Τις φωτογραφίες θα σας τις δείξει στο δωμάτιο σας.

Δωρεάν Ψυχολογική Υποστήριξη και Συμβουλευτική

Η ΓΕΝΕΣΙΣ, στα πλαίσια της διαρκούς αναβάθμισης και εμπλουτισμού των υπηρεσιών της, παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική σε όλους τους νοσηλευόμενους που προσέρχονται σε αυτήν για τοκετό ή χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα, υπό την ένταση α) του τοκετού ή/και της λοχείας, β) μίας επέμβασης ή γ) μιας χρόνιας νοσηλείας, η στήριξη από έναν ειδικό μπορεί να οδηγήσει στην ψυχολογική αποσυμπίεση και να προσφέρει μία βοηθητική κατεύθυνση. Απώτερος στόχος μας είναι η ψυχική ηρεμία και η ισορροπία των νοσηλευόμενων στην Κλινική.

Πότε μπορείτε να φύγετε

Ο ιατρός σας θα σας ενημερώσει για το πότε μπορείτε να αναχωρήσετε από την Κλινική. Συνήθως ο χρόνος παραμονής σε Φυσιολογικό Τοκετό είναι τρείς (3) ημέρες, ενώ στην περίπτωση Καισαρικής Τομής είναι τέσσερις (4) ημέρες.

 

Μετά το Εξιτήριο

Δωρεάν επισκέψεις στον παιδίατρο της Κλινικής (εντός 20 ημερών από το εξιτήριο)

Η ΓΕΝΕΣΙΣ αντιλαμβανόμενη την σημαντικότητα των πρώτων ημερών της ζωής ενός νεογνού, σας παρέχει 2 δωρεάν παιδιατρικές επισκέψεις στον παιδίατρο της Κλινικής: Η πρώτη επίσκεψη εντός 2 ημερών από το εξιτήριο και η δεύτερη επίσκεψη εντός 20 ημερών από το εξιτήριο. Ώρες εξέτασης: 10.00-12.00 και 16.00-20.00, καθημερινά και Σαββατοκύριακα, εντός Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ. Κατά την διαμονή για τον τοκετό, ζητήστε πληροφορίες για την συγκεκριμένη υπηρεσία!

Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού

Η ΓΕΝΕΣΙΣ δημιούργησε τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης θηλασμού (2310 984515 και 2310 984559), όπου έμπειρες μαίες σας δίνουν τηλεφωνικά απαντήσεις για θέματα σχετικά με τον θηλασμό.

tuv Genesis tuvNEW diamond
elitour member 1
Patient fertig dc siegel preferred partner hospital

 

Συνδεθείτε μαζί μας
bot facebook facebook
insta instagram
 linkedin linkedin
 bot youtube youtube
 bot rss rss

Newsletter

Email address:

Ονοματεπώνυμο:


logo

Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Πυλαία
Θεσσαλονίκη (Xάρτης)
Τηλ: 2310.984000
Fax: 2310.984460
info@genesishospital.gr

Κλινική ΓΕΝΕΣΙΣ  © Copyright 2020 All Rights Reserved | Developed by POLLUX

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σε συμμόρφωση με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι από 1 έως και 15 Σεπτεμβρίου, αναστέλλεται το επισκεπτήριο σε όλους τους τύπους δωματίων και για όλους τους τύπους των περιστατικών.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συνεργασία

ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ